Mess, text och tid!

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

5 augusti, 2020

Jag måste inte svara i telefon eller på sms, som undrar hur jag mår eller vill att jag ska svara. En av mina svåraste uppgifter har varit att släppa kontrollen av sista tiden av Totte. Jag minns och spelar upp det sista mötet, de sista telefonsamtalen, de sista orden. Sen börjar jag räkna från hans död, dagar, veckor, månader, halvår, årsdag, födelsedag, begravnings årsdag och skriver ner i almanackan för att kunna gå tillbaka och läsa flera gånger om dagen. Jag orkar inte hålla det i huvudet, det tar all min kraft. Nu övar jag jättemycket på att intala mig själv att det inte är viktigt att veta varje stund på dagen. Det tar tid! Jag har haft det nedskrivet på en lapp från min terapeut, den förvarar jag i min väska. Nu har jag skrivit det här inlägget och nu är det dags att slänga lappen.

Fler inlägg…