Perfect Imperfections

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

20 maj, 2020

I LOVE YOU means..that I accept you for the person you are, and that I don’t wish to change you into someone else. It means that I do not expect perfection from you, just as you don’t expect it from me. We all have our perfect imperfections. I love you means that I will love you and stand by you even through the worst of times. It means loving you when you’re in a bad mood or too tired to do the things I want you to do. It means loving you when you’re down, not just when you’re fun to be with.

Så lätt att säga men så svårt att göra. Han jag äntligen valt till min själsfrände, levde inte upp till det. Det är ingens fel, vi har som sagt alla våra fel och brister. Men när jag var som svagast blev han som starkast, fattade ett beslut och försvann. Han sa, lovade och bedyrade att, ”Du har kommit hem, du behöver inte oroa dig eller känna dig vilsen för jag ska ta hand om dig. Vi ska bli gamla ihop”. Hmm, vi blev visserligen 6 år äldre, men jag tror inte det var så han menade. ”Breathe- This is just a chapter. It is not your whole story”! Förut hade jag inget val, hjärnan hade inte en chans. Hjärtat vinner alltid! Nu mår jag illa, över tanken som ibland dyker upp om att höra av mig. Mår oftare, aningen bättre små korta stunder. Njuter av små små ting flera gånger om dagen, andas och tänker på andetaget. Det blir bra, det blir bra det här!

Fler inlägg…