Soptippen min vän

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

4 juni, 2020

Jag såg en film; hon satt i väntrummet med sin pappas tillhörigheter- ett foto, nyckelknippa, ett par glasögon och en plånbok. Det var allt, allt hon hade kvar av honom. Åh hjälp, jag måste åka till soptippen snart! Min terapi den första tiden var att rensa, ibland dagligen och jag såg inte alltid vad som följde med i lådor och kassar, för alla tårar som gjorde mig blind. Undrade ett tag om jag skulle sluta dricka vatten, så att tårarna skulle minska. Men när jag åker dit, känns det som en vän som tar emot mig och låter mig helas när jag går där och sorterar. Jag blir nöjd när det blir rent från onödiga grejer i förråd eller andra rum, det är en lätt känsla som fyller mig. Jag behöver den nu för sen jag började skriva har jag mött rond två. Sorgen kommer och tacklar mig hårdare än sist. Det var som att den tog hänsyn i början, visste att jag var skör och i chock. Nu tar den i med all kraft och jag slår mig hårdare i varje fall, varje storm är starkare än den förra och jag bara virvlar runt. Ingen styrka, bara famlar runt i nuet. Jag är väldigt trött nuförtiden. Att drabbas och vara i en så stor svår sorg, ger samma symptom som vid utbrändhet. Det har jag aldrig varit med om, men det går att hitta likheter i kroppen  

Fler inlägg…