Vad är det som krävs?

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

4 oktober, 2020

…för att hålla en människa vid liv? Det sägs att spädbarn som inte får stimulans, beröring, höra ljud, se färger och mönster, kan dö… Vad händer när vi växer upp och lever våra liv? Det finns många som i långa perioder lever helt ensamma, utan någon kontakt med någon, i dagar, veckor, månader och år. Hur kan livet se ut när vi blir gamla och vår partner inte finns längre? Jag läste om Sofia, hon pt:n som hade morgongympa i TV1, i somras. Hon fick brev från människor som tackade henne, hon var den enda som sa godmorgon till dem varje dag. Människor som sitter isolerade, människor som är ensamma och aldrig träffar någon. Tänk om strömmen går, om inte tv:n fungerar, om nätet krånglar, telefonen tappar all kontakt? Hur länge klarar vi oss? Vi tänker alltid att alla alltid ska finnas. Men vad händer när de inte gör det? Varför har jag ens de här tankarna? Är alla rustade, har alla byggt den självkänslan och strategin som krävs för att klara det här? Jag har alltid känt mig odödlig, jag tror på tomten, änglar, livet efter detta, stjärntecken, ja allt! Nu är jag inte lika säker. Om min son kunde dö, så kommer jag definitivt att göra det. Alla nära och kära runt mig också. Alla! Jag är inte rädd. Har bara så mycket att ordna fram tills dess, utifall om att…

Fler inlägg…