Blindtarmen är väckt och väck!

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

17 september, 2020

Som en vacker gudinna tornar hon upp sig, i myllret av armar, apparater och slangar som pysslar runt omkring mig. Jag ser henne inte först, i vägen för allt annat men sen märker jag att något är stilla i allt kaos. Hon sitter med armarna i kors och väntar. Jag ser hennes intensiva blick, det enda som syns mellan munskydd och operationshatt. Den är vänlig och trygg, ler mot mig och jag fastnar i den för ett ögonblick. Den lovar att; det här ska vi fixa! Jag tackar henne redan av hela mitt hjärta, med min blick tillbaka. Hennes arbetare är många, de jobbar fort och exakt. Sittande upprätt med salva och  sondslang i vänster näsborre, dra in, sond ska ner och det gör så ont, det svider och bränner, känns som jag ska kvävas. Jag får något medel i kanylen och det blir lättare att andas igen. Den ska ner för att plocka upp maginnehåll även om jag inte ätit på två dagar. Plastskivor som ska läggas under rumpa och rygg, det gör så ont så jag vill kräkas, för att lyfta mig smidigare.  Åtta starka armar lyfter mig samtidigt, från en säng till den andra, påväg att kräkas, med outhärdlig smärta i magen, armar som håller mig, med elektroder som kopplas fast på mig står jag bara ut..

Så länge jag har väntat, från 1177 03:30 till 112, krypa ut genom dörren, Madeleine hjälper mig och hämtar kläder, ambulans, akuten, brits, vänta, sköterska, läkare, väntan, ingen vet vad det är = ingen smärtlindring ännu,smärta, gråt, röntgen, kirurg, ”det är en kraftig blindtarmsinflammation”, morfin, bedömning; ”Den har inte brustit men det ser ovanligt illa ut, inflammerat i hela buken”. Naturligtvis, varför skulle det vara en ”vanlig” blindtarminflammation?  Röster och brus som sveper runt mig och plötsligt, allt försvinner 21:30… Jag försvinner.. skönt, nu ska något bort som aldrig har behövts och som bara gjort mig illa.

Fler inlägg…