En tid senare fick jag komma till en dietist som skulle ge kostråd till denna.. Jag inleder med att jag läst på lite och besökt Naturmedicinska institutet och fått veta att man kan äta sig till en frisk tarm. Hon är lika gammal som mig och vi befinner oss på år 2014. Forskningen har gått framåt och det finns många rön om födoämnen som är snälla för tarmen, sånt som skulle kunna få mig att må bättre. Hon hävdar bestämt att tallriksmodellen är det enda riktiga och jag behöver inte undvika något speciellt. Hon skriver dessutom ett recept på riktigt fiberrika flingor, som jag får hem några dagar senare. När jag börjar äta dem kollpasar magen fullständigt.
En bokserie om de ”vita gifterna”, där den första Gluten och mjölk – Källan till moderna sjukdomar av; Michael Håkansson, där beskrivs kostens betydelse i våra liv. Lite senare snubblade jag över boken ”Food Pharmacy” av; Lina Nertby Aurell och Mia Clase. Här hittade jag information om antiinflammatorisk mat och massor med recept. När nu intresset vaknat, så roade jag mig med att besöka bokrean och hittade boken ”Clean Cooking” av; Elisabeth Johansson. Hon är internationellt känd kock och konditor som äter gluten- och mjölkfritt sedan flera år tillbaka.