Dietistens råd

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

1 juni, 2020

En tid senare fick jag komma till en dietist som skulle ge kostråd till denna.. Jag inleder med att jag läst på lite och besökt Naturmedicinska institutet och fått veta att man kan äta sig till en frisk tarm. Hon är lika gammal som mig och vi befinner oss på år 2014. Forskningen har gått framåt och det finns många rön om födoämnen som är snälla för tarmen, sånt som skulle kunna få mig att må bättre. Hon hävdar bestämt att tallriksmodellen är det enda riktiga och jag behöver inte undvika något speciellt. Hon skriver dessutom ett recept på riktigt fiberrika flingor, som jag får hem några dagar senare. När jag börjar äta dem kollpasar magen fullständigt.

En bokserie om de ”vita gifterna”, där den första Gluten och mjölk – Källan till moderna sjukdomar av; Michael Håkansson, där beskrivs kostens betydelse i våra liv. Lite senare snubblade jag över boken ”Food Pharmacy” av; Lina Nertby Aurell och Mia Clase. Här hittade jag information om antiinflammatorisk mat och massor med recept. När nu intresset vaknat, så roade jag mig med att besöka bokrean och hittade boken ”Clean Cooking” av; Elisabeth Johansson. Hon är internationellt känd kock och konditor som äter gluten- och mjölkfritt sedan flera år tillbaka.

Fler inlägg…