Egen tid

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

30 maj, 2020

När ett år nästan har gått, vågar jag komma tillbaka? Det här är en plats där känslorna spelar ett spratt, där du inte kan bestämma hur du ska vara eller vem du ska vara. Jag berättar äntligen för min yogalärare, hon förslår att vi ses en dag och pratar, sen ska jag få massage. När jag har berättat gråter jag, hon omsluter mig i en filt som hon håller på att vika ihop, jag försöker ursäkta mig, hon säger, ”jag släpper dig inte!”. Finns det såna här människor? Ja, hon finns. www.yogastenungsund.se  Vi ses efter ett pass, alla andra har gått och vi sätter oss på våra mattor. Jag berättar, hon gråter och jag gråter. Det går en timme och sen ber hon mig lägga mig på massagebänken. Jag blir omhändertagen och försvinner bitvis, gråter och glömmer sen att gråta. Jag får släppa taget och behöver inte vara rädd att falla, hon är där, Hon räddar mig. När jag åker hem håller jag på att köra i diket, kan inte riktigt bestämma över mig själv. Efter det går jag till min yoga lite oftare, när jag orkar. Jag vet att det är bra för mig men ibland är motståndet för hårt. Tack för att du finns!

Fler inlägg…