Hardcore drink

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

1 oktober, 2020

En liter om dagen av den här magin, så blir magen glad! Jag läser allt jag kommer över, när det handlar om olika födoämnen som kan hjälpa mig att må bra och bättre än bra. Det handlar om att göda de goda bakterierna, så att de blir fler, starka och mår bra när kroppen utsätts för dåliga bakterier. Så varsågoda, med förvarning att det kan ta ett par kannor att vänja sig. Jag har modifierat utifrån ett recept och lagt till några ingredienser som jag är särskilt svag för. Vad sägs om svartpeppar? Åh, det kan man ha till allt. Verkligen på riktigt. Vad gör den då? Jo,  piperinet i svartpeppar ökar näringsupptaget i tarmen. Upptaget av flera mineraler och vitaminer ökar stort, bland annat av B- och C-vitamin, selen, betakaroten med mera. Nymald eller mortlad svartpeppar ska det vara, för bäst effekt. Dessutom behöver kurkumin (i gurkmeja) hjälp av piperin, upptaget av kurkumin kan öka med 2000 procent om du kombinerar gurkmeja med nymalen svartpeppar. Det ligger ett äpple i också, bara för att jag hade ett överblivet på diskbänken. Kärnor och kärnhus ska med, där sitter alla vitaminer. Det blir lite snällare smak med sötman från frukten. I övrigt ingår en påse bladspenat, lite grönkål, ett äpple med kärnor och kärnhus, en citron (skuren i bitar så fibrerna från fruktkättet följer med), ingefära, 2 selleristjälkar och vips, en grön livsglädje serverad! Det river men är sååå gott…

Fler inlägg…