Amor

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

27 augusti, 2020

Min älskade katt är klok som en bok! Han kommer när man ropar på honom. Vi leker tafatt och springer runt gäststugan, han bestämmer vem som ska jaga vem! Vi går på promenad och han följer med mig i skogen. Han går på lådan på morgonen, när jag ber honom. (Han vet att han inte får gå ut innan). Varje kväll får jag borsta honom länge länge, mest under hakan och till slut går han och lägger sig när jag hoppar i säng..

Fler inlägg…