Bebismusen

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

28 maj, 2020

En morgon följdes vi åt alla tre till gärdesgårdsmuren bakom gäststugan. Amor hoppade upp på muren och fick syn på något, två sekunder senare satt han nere i gräset med en liten musbebis i munnen. Cupido hoppade upp på muren och tittade nyfiket på storebror. Då hördes ett avgrundsmorr från storebrors strupe och lille lille tvärvände och sprang det fortaste han kunde, ner över altanerna och in genom balkongdörren. Efter det gick jag tillbaka och tittade efter Amor. Han satt lugnt i det höga gräset och tuggade!! Bit för bit slank ner och till slut viftade bara ett par små miniatyrbakben i höger mungipa. Huuuh, fy så äckligt! Den kvällen fick inte Amor några pussar, och det kändes mycket obehagligt att sova en meter från honom och veta att det låg en mus i hans mage… Det har ju kommit små musleveranser till altanen och han har också sprungit in med några levande, då och då. Ingela kom upp första gången och lärde mig dammsugartricket. Mus inne, vi kastar oss in i pannrummet och sliter fram dammsugaren. Bort med munstycket och trycker på start. Sen gäller det bara att hitta mus och slurp…så ligger den i dammsugarpåsen. Sen fort ut med dammsugaren, ut med påsen och tappa ut en dammig mus som ligger och flämtar helt chockad i gräset.

Fler inlägg…