Den ordningsamme

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

3 oktober, 2020

Han har koll på allt! Han städar efter allt och alla. När Amor har varit i kattlådan, går han efter och krafsar lite extra. När de har ätit krafsar han runt matskålarna och ”gömmer” resterna. När de får godis är han alltid redo att gömma det, när Amor går därifrån. Vill alltid vara med när något ska hända. Städning, bäddning, tvättmaskinen, disk och vattenkranar är superintressant, för att inte tala om när man duschar, då sitter han med och tittar på. Sen är det något speciellt med lådor. Alla lådor måste provas, sova i, gömma sig för Amor, lyfta i leksaksmöss i eller bara riva sönder hela alltet. Vad är det med lådor??? Plutten är också den som vill ligga nära på natten, gosar runt 03:00-snåret och snuttar på bar hud om han hittar någonstans, typ halsen eller i armvecket. Då trampar han på mig (utan klor) och snuttar där han kommer åt. En riktig myskatt!

Fler inlägg…