Kattsele utan katt i

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

24 maj, 2020

…bredvid en katt utan sele på sig. Jag låg på altanen och tittade upp efter en stund, hade blundat lite i solen. Amor hade lirkat av sig selen och satt nöjd bredvid och tvättade sig. Först blev jag rädd och fick panik, men märkte att han inte sprang iväg. Han följde mig runt i trädgården och gjorde mig sällskap istället. På den vägen är det, så nu är han lös ute under kontrollerade former. Han är inte ute på kvällen och sover inne varje natt. När jag åker till jobbet på morgonen får han stanna inne, och vänta på att min dotter vaknar och släpper ut honom när hon är hemma. Jag har monterat en megastor hundlucka i balkongdörren som han vägrar gå igenom. Jag tror inte han gillar luckan mot sin panna eller svansen heller för den delen. Jag har lärt honom att komma när jag ropar hans namn, han vet vad nej betyder och innan han går ut på morgonen får han gå och kissa i sin sandlåda först. Det är en otroligt smart, klok och snäll kille med stor integritet. The gentle giant är smeknamn för rasen! Är man stor och stark måste man vara snäll, säger Bamse världens starkaste björn. Det stämmer på pricken.

Fler inlägg…