Kattskogspromenader

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

26 maj, 2020

Bästa stunden är när vi går vår skogsrunda tillsammans. Om Amor får bestämma så vill han ha sällskap varje gång han släpps ut. Han sätter sig på altanen och väntar. När jag inte kommer direkt, kommer han tillbaka till dörren och jamar uppfordrande; ”kom nu matte!”. Så på med skor och med kaffemuggen i högsta hugg drar vi till skogs. Morgonen är bäst i skogen, det strilar in ljus mellan träd och grenar, luften är lite kall men oj så stärkande och syrerik. Han har ett favoritträd som fungerar som toalett och stannar där varje gång. Jag går lite i förväg men då jamar han, vänta på mig! Så kommer han glatt springande förbi mig och så fortsätter vi genom skogen. Sen ska vi ut på en äng och där leker vi kurragömma. Han dyker ner i det höga gräset och så ska jag ropa; ”var är Amor”? Då tittar han upp och springer fram till mig för lite gos. Underbara lilla varelse! Sen kommer vi upp på vår grusväg med hästgård och brevlådor som nästa hållplats. Här finns en gödselstack och det är hans andra favorittoalett. Vi stannar ett tag och följs sedan åt längs vägen ända hem. Ibland går han med in, men ofta fortsätter han på egen hand en sväng till.

Fler inlägg…