Maine Coon medicin

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

23 maj, 2020

Efter lång tid av bottenlös sorg, det megastora trycket över bröstet, ständig andnöd, ögon som svider efter miljoner tårar, byts tillvaron ut mot ett annat slags tryck över bröstet, en trampdyna som försiktigt trycker på mitt stängda ögonlock, ett par nyfikna limegula ögon som stirrar tio centimeter från mina när jag till slut öppnar morgontrötta ögonlock. Trycket väger från början 2,5 kg men tenderar nu närma sig 6 kg och växer…Ett lika förvånat uttryck möter mig varje morgon, det blir till slut en skämtfilm. Min kropp fylls av skratt istället för ångest, tänk själv – vilken skillnad! Han heter Amor! Jag letade efter en bäddsoffa på nätet, när jag råkade hamna på en annons om Maine Coon kattungar till salu. Där satt en liten kille, så allvarlig, så cool med en min som sa; ”Allt är OK”, det blir som det blir, ta det lugnt bara… jag började skratta; kan man se ut sådär? Ringde på annonsen och fick tala med en fantastisk människa, så kunnig, så intresserad av att lyssna och vi fick en sån djup kontakt med en gång. Det kändes som vi känt varandra i evigheter. Jag fick audiens för ett besök i Skåne och sen blev jag med katt. När vi hämtade några veckor senare och var på väg hem, blev han sååå åksjuk. Vi fick stanna och torka, byta inredning i kattburen, dricka vatten, klappa och trösta. Efter det somnade han och sov hela vägen hem. Välkommen till Tjörn! Ditt nya för alltid hem… Här är en presentation från första halvåret..

 

 

Fler inlägg…