Söndagspromenad med mina skatter

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

14 juni, 2020

Dagen börjar med strålande sol, kaffekopp med ut och två katter som vill ut på äventyr. Vi går den riktiga skogspromenaden och Cupido springer som vanligt fram och tillbaka. Till slut tror jag Amor tröttnar och sätter ner tassen på kopplet. Han tycker att lillebror velar för mycket. Flera gånger under promenaden gör han om samma sak och lägger sig på kopplet, när han själv känner för att vila.

Fler inlägg…