Det händer inte mig

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

12 maj, 2020

Man kan känna och tänka när man står bredvid, att ”det skulle jag aldrig överleva, aldrig klara av” med en trygg känsla av att ”det händer aldrig mig”, det ser man bara på tv, det händer bara andra. Men det hände mig, min son dog och min dotter förlorade sin storebror, han som hon dyrkade som ett högre väsen, som ingen rådde på eller som aldrig något hemskt kunde hända. Han skyddade henne från allt och jag var trygg med honom som en ”backup”, när jag en gång dör. En gång skrev han en lapp till henne att ta med sig till skolan, ifall någon skulle vara dum. Då skulle den personen få prata med Totte. Hon kände sig trygg. Det är inte meningen att man ska vara tvungen att skriva sitt barns dödsannons och planera hans begravning. Det är fel ordning, helt fel på alla sätt och vis, i alla sammanhang. En hel värld har förlorat Totte! Det är inte bara jag som har förlorat min son, min dotter har ingen storebror kvar, Tottes pappa har ingen son kvar, alla våra släktingar har förlorat en släkting, alla Tottes kompisar har förlorat sin vän, arbetskamrater har förlorat sin kollega och chefer har förlorat sin anställde. Jorden har förlorat och himlen vann! Det står ett körsbärsträd på Låka, till minne och som symbol för evigheten. Kronan och grenarna symboliserar himlen, rötterna jorden och trädet är en symbol för evigheten.

 

 

Fler inlägg…