Minnesstund Tottes födelsedag 29 år

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

7 maj, 2020

Fyverkeri! 29 år. 

Tänk, vad hade du gjort på din födelsedag här på jorden? Det var längesen jag fick vara med på din dag. Jag minns ett kalas som jag hade organiserat med fulltspäckat program från första stund. Efter lekar, tårta, mer lekar så var det en som undrade; ”när ska vi få leka själva?”

Vi kom ner till Låka i god tid, för att ordna allt innan 16;53. Du föddes då. Det känns viktigt och rogivande, som att vara nära dig här på hopptornet, när det sakta mörknar.  Fyverkeri på klockslaget. Grattis på födelsedagen min älskade son!

Fler inlägg…