Minnestund Tottes födelsedag 30 år

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

9 maj, 2020

Nu fyller du viktigt, stort och jämnt! Vi firar dig med fyverkeri och skickar alla våra tankar till dig. Tänker på när vi sågs sist och längtar. Det blir svårare på födelsedagar och årsdagar. Men samtidigt en stund att få bara vara, i tankarna med dig. Önskar att få hålla om dig, krama dig och le in i dina ögon. Skulle ge vad som helst för en kvart! Det borde byggas en väg mellan himlen och jorden, så att alla skulle kunna träffas även när vi gått över. Hoppas någon antar utmaningen!

Fler inlägg…