Totte

”Those who think there is a time limit to grieve have never lost a piece of their heart”

Att förlora sitt barn och behålla förståndet kräver strategier. Det är också nödvändigt att plocka bort allt dåligt, både stort och smått, se allt positivt och gynnsamt, plocka det närmare intill sig, hålla det nära – det ger syre, näring, trygghet, kraft och styrka de dagar då det bär av. För det gör det, du får ingen förvarning och mot den kraften hjälper ingenting!

Jag kämpar med att hitta begriplighet i vad som hänt, för annars är det här för komplicerat att leva med. Saknaden går inte över bara för att han inte finns kvar i sin kropp. Gråten har flyttat lite på sig, den är mer och oftare på insidan än på utsidan. Sorgen är en reaktion som gör att jag överlever. Idag har han ordnat strålande solsken, som vanligt på sina högtidsdagar. Han kanske har fått ta hand om väderknappen däruppe…mamma älskar dig Totte och saknar dig så förskräckligt mycket! 

Skrivet av Maria Englund

6 maj, 2020

Min son och den bild vi valde till begravningen. Han är 24 år här och vi hade ätit en av hans favoriträtter! Fisksoppa på Harry’s i Stenungsund. När vi ses bukar jag fråga om vi ska laga mat hemma eller äta ute? Han väljer det senare, då jag har relativt begränsade kulinariska färdigheter, och han ofta får hjälpa till och ta över i köket annars. Vi kallar kortet för fisksoppebilden! Någon som läser tänker säkert; ”men vänta nu,här är ju bara en halv beskrivning av en person. Det står inget negativt här! Nä, det är inte en hel bild, men det är inte syftet heller. Varför är det så viktigt i vår värld, att allt ska vara lika mycket av allting? Lika och jämlikhet mellan människor, lika…bla…bla..bla

Här vill jag bara beskriva varför han fattas och är en sån vidunderlig förlust för jordelivet. I Tottes ögon var det viktigt med rättvisa, han var en ”Robin Hood”. Snäll och omhändertagande. Extremt socialt kompetent i tidig ålder. Vuxna blev ofta lite förvirrade och bemötte honom på en nivå där hans riktiga ålder inte var. Det fanns vikarier i skolan som allierade sig med honom, och gjorde honom till ordningsvakt i klassen när det var stökigt. En annan sida var humor och skoj-killen, man visste inte när jag han skojade eller när det var sant det han sa. Rolig och spexade alltid…Nyfiken och orädd, tyvärr inte så lyckat i för stora doser, men ändå egenskaper som driver en människa framåt. Lätt för att lära; fotboll, skateboard, inlines, snowboard, spanska mm. Han är vacker och älskad av så många!

 

Fler inlägg…